Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utryckningar: Larm om flera bränder

Under onsdagseftermiddagen har räddningstjänsten i Blekinge larmats på en hel del bränder ute. En av bränderna spred sig till en byggnad i Asarum. En man hade eldat trädgårdsavfall i tunna – sen spred det hela sig till ett boningshus.
Ronneby • Publicerad 8 april 2020
Foto: LENA EHRING

Runt tio över ett larmades SOS om en gräsbrand i Karlshamns kommun, norr om Asarum. Räddningstjänsten fick till slut kontroll över branden som hunnit sprida sig från tunnan till en byggnad i begränsad omfattning. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, med misstanke om att en man eldat i tunnan och sedan lämnat den utan uppsikt.

Tidigare på eftermiddagen, runt 12.30, larmades SOS om en brand ute i Ronneby kommun. Enligt larmet rör det sig om en gräsbrand i Kallinge, söder om en kraftledning vid Lindvägen.

Annons

Först hittade räddningstjänsten inte branden, utan såg endast en rökpelare. När branden väl lokaliserades visade den sig ligga i svår terräng vilket gjorde att räddningsarbetet tog en stund. Runt 14.30 var den ungefär en hektar stora branden släckt.

Här saknas innehåll

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons