Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulturskolan går över till delvis distansundervisning

Kulturskolan i Ronneby går över till delvis distansundervisning från och med måndag.
Att införa distansstudier för gymnasieungdomarna i Ronneby är dock i nuläget inte aktuellt.
Ronneby • Publicerad 13 november 2020
Ronneby Kulturskola kommer gå över till fjärr- och distansundervisning i stor del av sin verksamhet från och med måndag.
Ronneby Kulturskola kommer gå över till fjärr- och distansundervisning i stor del av sin verksamhet från och med måndag.Foto: Staffan Lindbom

– Gymnasiet i Ronneby kommer att hålla öppet som vanligt. Vi har gjort avstämningar i veckan och får inga signaler om att det skulle vara problem i kollektivtrafiken i Ronneby. Vi har heller ingen smittspridning på gymnasiet och då finns inget lagstöd för att stänga skolan. Den ska vara öppen, säger Åsa Evaldsson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Beskedet kommer efter att Karlskrona kommun valt att delvis gå över till distansundervisning för sina gymnasieelever på grund av ökad smittspridning av Covid-19.

Annons

Däremot väljer Ronneby kommun att införa fjärr- och distansundervisning för en stor del av kulturskolans verksamhet.

– De blåser i instrument. Det kommer naturligtvis inte att funka just nu att göra det gemensamt, säger Evaldsson.

Beskedet gäller från och med måndag. Vissa inriktningar kommer helt att tvingas ställa in en del verksamhet.

– Bild är exempelvis svårt att genomföra på distans. Men rektorn för kulturskolan har fått ett stort mandat att komma fram till de bästa lösningarna.

Dansklasser för barn som är under 15 år kommer att kunna genomföras som vanligt.

Ronneby kommun valde också under fredagen att tills vidare avråda från besök på kommunens vård- och omsorgsboenden och att i kommunens egen verksamhet, även politiken, gå över till digitala möten i den mån det är möjligt. Sedan tidigare har man bland annat stängt simhallar och kommunala idrottshallar.

– Vi vänder på varje sten för att fortsätta bedriva samhällsviktig verksamhet och samtidigt minska risken för smittspridning. Många av kommunens verksamheter som till exempel skola, vård och omsorg kan enbart bedrivas på plats och innebär fysiska möten. Därför är det av ytterst vikt att alla rannsakar sig själva och funderar en gång till; är det jag tänker göra nödvändigt? säger kommundirektör Tommy Ahlquist.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons