Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyra anhållna för båtmotorstölder

Natten till söndagen greps tre män på bar gärning när de höll på att stjäla en båtmotor i Trolleboda. En fjärde man greps och anhölls senare.
Ronneby • Publicerad 8 oktober 2018
Flera båtmotorstölder rapporteras från Ronneby i helgen och fyra män sitter nu anhållna misstänkta för grov stöld. Bilden tagen på annan plats vid ett annat tillfälle.
Flera båtmotorstölder rapporteras från Ronneby i helgen och fyra män sitter nu anhållna misstänkta för grov stöld. Bilden tagen på annan plats vid ett annat tillfälle.Foto: Mattias Rubin

Det var båtägaren själv som fick larm om att någon rörde sig vid hans båt. När polisen kom dit runt klockan två på natten, hittade patrullen ett par av männen. En av dem var blöt och hade uppenbarligen varit i vattnet. Han drabbades av hjärtproblem och fick föras till sjukhus.

I en bil som stoppades av polisen, fanns förutom föraren också en hel del stöldgods. Polisen utreder nu var stöldgodset hör hemma. Under natten till lördagen drabbades två båtägare i Risanäs av stölder. Deras båtmotorer har blivit stulna. I det ena fallet hade tjuven eller tjuvarna kapat själva fästena till motorn. Det finns också en anmälan om att någon klippt kablar till en gatulampa i närheten av båtplatsen.

Lotta AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons