Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Docka hängd med snara utanför stadshuset

En docka som hängts upp i en snara utanför Ronneby stadshus plockades ner av polisen under morgonen. Två andra dockor har hängts på två andra orter, samtliga dockor med uppsatta anslag med hot, riktade allmänt mot politiker.
Ronneby • Publicerad 15 november 2019
Dockan upptäcktes runt klockan 7 på fredagsmorgonen
Dockan upptäcktes runt klockan 7 på fredagsmorgonenFoto: Privat: Kasper Almadani

Runt klockan 7 under fredagsmorgonen ringde en privatperson in till polisen och larmade om en docka som hängts utanför Ronneby Stadshus.

Två liknande dockor hittades utanför kommun- eller stadshus i Båstad och Skurup under morgonen.

Annons

Har ni någon misstänkt person eller grupp som kan stå bakom?

– Nej det finns ingen misstänkt, men det är så klart något vi kommer att kolla närmare på under utredningen för att se vilka det kan vara som står bakom dessa budskap, sa polisens Jimmy Modin under morgonen.

En uppsatt papperslapp på ytterdörren i stadshuset innehöll ett högerextremt budskap som också kunde tolkas som ett hot mot alla politiker.

– Det är alltid obehagligt med den här formen av hot. Men jag uppfattar ändå stämningen inne på arbetsplatsen som lugn. Vi har gått ut med information på vårt intranät. Det blir inga mer åtgärder i nuläget. Men om det dyker upp någon frågeställning eller diskussion om det som inträffat, är vi beredda att ta upp den, säger Per Drysén, kris- och beredskapshandläggare på Ronneby kommun.

Han kände inte till några andra hot riktade mot stadshuset på sistone. Under de senaste veckorna har nazistiska klisterlappar och anslag satts upp på olika håll i Ronneby, bland annat på Snäckebacksskolan och andra skolor.

Jesper VighagenSkicka e-post
Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons