unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

BLT TV

Hitta drömjobbet

Turism: Campingen som expanderar åt alla håll

Ronneby

Turism: Campingen som expanderar åt alla håll

Större ytor och beläggning året om

Boende i gränssamhällen som Haparanda har sedan augusti kunnat resa till Finland. Snart blir det tillåtet även för andra svenskar. Arkivbild.

Nyheter

Svenskar tillåts resa in i Finland

Finland kommer åter att tillåta alla svenskar att resa in i landet. Ett besked som uppskattas bland annat bland svenska rederier, som väntar på att få köra kryssningar över Östersjön.

Resenärer från Sverige behöver inte längre sitta i karantän vid ankomst till Storbritannien. Arkivbild.

Nyheter

Ingen karantän för svenskar i Storbritannien

Den som reser från Sverige till delar av Storbritannien behöver inte längre sitta i karantän vid ankomsten, meddelar Storbritanniens transportminister Grant Shapps. England och Skottland har uppdaterat sina reserekommendationer, men det är ännu oklart om regeländringen gäller även för Wales och Nordirland.

Statsepidemiolog Anders Tegnell påminner om att UD fortfarande avråder från resor utanför Europa.

Nyheter

FHM varnar för ökad smittspridning i Europa

Smittspridningen i Sverige ligger på en stabilt låg nivå, men i flera länder i Europa ökar den – samtidigt som allt fler svenskar reser dit. Folkhälsomyndigheten uppmanar nu resenärer att hålla koll på situationen i landet de reser till.

En flygplatsanställd kontrollerar passagerare vid Orlandos flygplats. Arkivbild.

Nyheter

USA lättar på inresebestämmelser

USA har beslutat att lätta på bestämmelserna när det gäller coronakontroll kring inresande passagerare till landet. Sedan coronautbrottet i mars har passagerare från vad som bedömts som högriskländer fått genomgå utförligare hälsokontroller med bland annat temperaturmätning och frågor kring eventuella covid 19-symptom. Bland de 675 000 passagerare som genomgått sådan screening har dock bara en handfull bekräftats som covid 19-smittade.

Ett av Finnairs plan på väg in för landning på Arlanda. Arkivbild.

Nyheter

Färre flyg för Finnair

Svag efterfrågan gör att Finnair tvingas dra i handbromsen och minska ned antalet planerade flighter för oktober månad till mer än hälften. I ett pressmeddelande skriver flygbolaget att man kommer att reducera antalet flyg på nästan samtliga 42 destinationer som man flyger till i nuläget vilket i praktiken innebär 70–80 dagliga flyg i stället för 200. Planerade återstarter till bland annat Barcelona, Madrid och Bergen kommer nu att skjutas på framtiden. Som jämförelse hade Finnair i oktober förra året 350 flighter dagligen till mer än 100 destinationer. Beskedet fick aktien inledningsvis att falla men vid 13-tiden var aktien ned svagt, minus 0,8 procent.

Hitta företag och tjänster

Grattis!

Döds- och minnesannonser