Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tankar kring ett alfabet

Olofström • Publicerad 6 september 2001

I dag slutar vår alfabetsresa genom Olofströms kommun. I 28 delar har vi skildrat människor, företeelser och platser i trakten. Serien har engagerat många av våra läsare på ett sätt som vi som gjort den aldrig hade kunnat föreställa oss innan.

De första läsarreaktionerna kom redan den första veckan. Flera läsare upptäckte att de hade missat starten och kom in på redaktionen för att köpa gamla tidningar eller ta reda på vilka datum tidigare delar hade varit med.

Annons

Tanken bakom serien var att både skriva om det självklara och om det oväntade. Vi reportrar fick också möjligheten att göra de där reportagen som vi länge velat, men som inte hade blivit av.

Själv har jag sedan jag började i kommunen undrat vem Olof som gav Olofström sitt namn egentligen var? Och de flesta som en gång läst listan på vad som förr växte i Holje park blir säkert lika fascinerade som jag över det som en gång fanns, men som det finns så få spår kvar av i dag.

För min kollega Carina Lodge är det mötet med Lars Hoberg och hans tusentals bilmodeller som dröjt sig kvar. Hon passade också på att göra det som så många turister gör - besöka utkikspunkten Valhall.

Vår sommarvikarie Marica Hildén från Finland minns alla spännande människor hon mötte och allt hon lärde sig om kommunen under seriens gång.

Peter Nyberg fick efter flera år äntligen en anledning till att besöka Nordpolen utanför Vilshult. Han fick också känna på den ursvenska stämningen vid Lyktans dansbana med kulörta lyktor, mygg och dansglädje.

Hela serien kommer att finnas kvar på BLT:s nättidning året ut. Att det är många som har läst den där vet vi, inte minst genom läsarkommentarer. En person i Sörmland tackar för seriens nedslag med orden: "För mig som flyttade från Olofström 1971 har det varit underbart att ta del av dessa".

En annan läsare, i USA, ville få kontakt med bilbyggaren Lars Hoberg och det förmedlade vi förstås.

Mest läst på nättidningen var just Hobergs bilar. 970 gånger har någon av våra läsare tittat närmare på den. Sammanlagt har 4 661 besök på hela serien noterats så här långt. Vi som gjort serien räknar med att det blir många, många fler innan den försvinner.

Kristina Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons