1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Snart öppnar ny restaurangsatsning

Kicki och Patrik Olsson som driver Kickis café har tagit över restaurangen på Boa golfklubb.
Nu är de i full gång med förberedelserna inför premiären.
Olofström • Publicerad 29 mars 2019
Än är Patrik och Kicki Olsson inte klara med restaurangens inredning. Det ska bland annat tillkomma gröna växter. Men så här ser den ut efter att de har målat om.
Än är Patrik och Kicki Olsson inte klara med restaurangens inredning. Det ska bland annat tillkomma gröna växter. Men så här ser den ut efter att de har målat om.Foto: Stina Pettersson

När de först fick förfrågan om att bli nya arrendatorer för Boa golfklubbs restaurang tänkte det först att de redan hade fullt upp med Kickis café. Men sedan ångrade sig Kicki och Patrik Olsson.

– Det började klia i fingrarna. Jag var sugen på att testa något nytt och nya utmaningar är roliga. När vi sedan kom in här kände jag att det här kan vi absolut inte tacka nej till. Det är så mysigt och jag ser möjligheten att göra något fint, säger Kicki Olsson.

Till en början kör de på samma stuk som på Kickis café med smörgåsar, fika och mat. Men de ska också lyssna på vad golfarna vill ha och utveckla utbudet efter dem. Förhoppningen är att även de som inte är golfare ska komma till restaurangen.

Det ska även vara möjligt att boka restaurangen för bröllop, kalas, studentfiranden eller liknande. Första bröllopet hade de faktiskt redan i februari. Det paret gifte sig till och med i lokalen.

– Vi har redan bokningar, de hörde av sig redan innan de visste vad vi skulle ha för mat. Det är jättekul, säger hon.

Kicki och Patrik utanför restaurangen Kickis green.
Kicki och Patrik utanför restaurangen Kickis green.Foto: Stina Pettersson

I julas smygöppnade restaurangen med julbord och en av företagarna som gästade det med sin personal har redan bokat platser på 2019 års julbord.

Själva lokalen har de nya arrendatorerna målat om. Tidigare var väggarna röda, nu är de vita.

– Det passar till det mesta och är perfekt för bröllop. Vi ska ta in gröna växter också som gör det trivsamt. Det ska inte vara en matsalskänsla utan mysigt, säger hon.

Restaurangen byter även namn till Kickis green och senast den 15 april ska de öppna. Men blir vädret bra innan dess kan det bli tidigare.

Sedan paret släppte nyheten har de fått många positiva kommentarer.

– Folk är glada och tycker att det är kul att det är just vi som tar över, säger Kicki.

I nuläget vet de inte alls hur många kunder de kommer att få. Därför blir det personal från kaféet och hennes svärföräldrar som hoppar in och jobbar på restaurangen i början. Finns det ett behov av att anställa gör paret det.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.