Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pidde P fick hela skolgården att skaka loss

Artisten Pidde P:s framgångar började med ett nederlag. Nu får han skolbarn över hela Sverige att vilja röra sig mera och satsa på att kämpa för att göra verklighet av sina drömmar.
Olofström • Publicerad 11 september 2019

Här saknas innehåll

Petter Hedwall aka Pidde P flyttade in i de svenska hemmen i samband med fotbolls-VM sommaren 2018 med låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”. Men innan dess hade han blivit sågad för att låten inte skulle hålla.

Se hur det gick! Idag reser Pidde P runt i Sverige på uppdrag av Riksidrottsförbundet och får F-6-skolor på löpande band att rocka loss. På onsdagen var det Olofströms tur där Jämshög, Vilboken och Brännaregården hade besök av barnstjärnan.

"Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” - barnen kan låten lika bra som Pidde P själv.
"Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” - barnen kan låten lika bra som Pidde P själv.Foto: Bo Åkesson
Annons

– Jag blev knäckt, ledsen och ville inte mer när min låt blev dissad. Men jag fortsatte att kämpa och det ska ni också göra. Stå upp för era mål!

Pidde gör tre låtar tillsammans med barnen och de ger järnet. Låten ”Kickar du så flippar jag” har de dessutom övat in dansstegen till i förväg med hjälp av instruktionsfilmen som finns på YouTube.

Vad är väl bättre än att handplockas och få komma upp på bänken bredvid stjärnan!
Vad är väl bättre än att handplockas och få komma upp på bänken bredvid stjärnan!Foto: Bo Åkesson

– Det ska vara roligt att röra sig, säger Anette Thorén på Blekinge idrottsförbund som tillsammans med en kollega har arrangerat Pidde P:s turné genom Blekinge.

– Musik är en sådan framgångsfaktor och Pidde är en fantastisk amabassadör för en sund livsstil.

Pidde P själv kan inte själv tänka sig något bättre än det han håller på med nu.

Pidde P 
ser till så att alla hänger med.
Pidde P ser till så att alla hänger med.Foto: Bo Åkesson

– Det är grymt att få jobba med barn, hundra procent fantastiskt. Och jag vet själv hur mycket bättre man mår när man rör sig.

Riksidrottsförbundets satsning är ett uppdrag från Skolverket och regeringen för att förbättra hälsan och studieresultaten.

Lena KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons