Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Safeman får order värd 10 miljoner kronor

Nu står det klart att Safeman skördar frukten av sitt arbete med portabla vattensystem. Ordern, värd 10 miljoner kronor, påbörjas nästa vecka och kommer att pågå fram till jul i år. Fler beställningar på likadana system kan följa.
Olofström • Publicerad 10 juli 2019
Safemans ägare, Stephan Bengtsson.
Safemans ägare, Stephan Bengtsson.Foto: Lena Ehring

Safeman har fått en stororder gällande sitt portabla vattenreningssystem Safewater. Köpare är regeringen i Kamerun i Afrika.

– Vi kommer att leverera 15 enheter till dem, med start nästa vecka, säger Safemans ägare Stephan Bengtsson. Dessa följs sedan upp med ytterligare 200 enheter, som ska distribueras över flera kommuner i Kamerun.

Annons

Ordern innebär ingen personalförstärkning vid anläggningen i Olofström.

– Vi kommer omfördela våra befintliga resurser, förklarar Stephan Bengtsson.

Han beskriver ordern som frukten av ett omfattande arbete som startade hos Safeman redan 2016.

– Det är ett genombrott för oss, fortsätter Stephan Bengtsson. Ett kvitto för vår personal som jobbat hårt med utvecklingen av detta. Det är förstås roligt.

Enligt Stephan Bengtsson har Safeman förhoppning om att företaget ska kunna få leverera ännu fler system till behövande områden på den afrikanska kontinenten.

– För närvarande för vi samtal med regeringarna i Rwanda och Kongo, avslöjar han.

Företaget Safeman har flera ben att stå på, något som hela tiden varit en viktig strategi för Stephan Bengtsson. som tog över företaget år 2017.

– Idag har vi inte längre alla ägg i samma korg, uppger han. Vi arbetar fortfarande mycket mot fordonsindustrin och gör fordonsmässiga handikappanpassningar. Det finns helt klart ett antal positiva signaler även framöver som berör hela vår verksamhet.

Fredrik LundSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons