Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Islamiska föreningen demonstrerar mot Trump

USA:s president Donald Trumps uttalande om att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och att flytta ambassaden till staden har väckt ont blod och demonstrationer över hela världen. Olofström är inget undantag.
Olofström • Publicerad 8 december 2017
Molham al Shooykh läste en dikt under demonstrationen som fördömde president Donald Trumps uttalande om Jerusalem.
Molham al Shooykh läste en dikt under demonstrationen som fördömde president Donald Trumps uttalande om Jerusalem.Foto: Jonas Gustafsson

Den islamiska föreningen i Olofström samlades efter fredagsbönen för en demonstration vid Gamla torget. Även kommunstyrelsens ordförande Sara Rudolfsson (S) närvarade vid demonstrationen för att delge den svenska regeringens syn på saken.

– Den svenska regeringen erkänner Palestina. Samtalen mellan Israel och Palestina måste återupptas och det är ett djupt olyckligt uttalande, säger Sara Rudolfsson.

Annons

Demonstrationen sattes samman efter att den amerikanska presidenten Donald Trump gått ut med att han erkänner Jerusalem som Israels huvudstad, vilket är kontroversiellt då det anses motverka en tvåstatslösning för Palestina och Israel.

– Jerusalem är och förblir Palestinas huvudstad. Det är den tredje heligaste platsen för muslimer och en helig stad för alla religioner, säger Molham al Shooykh, en av talarna på demonstrationen.

Oskar Sandström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons