Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Flera polisanmälningar efter marknad

Olofström • Publicerad 3 juni 2019

Flera polisanmälningar har gjorts i samband med Holje marknad, som anordnades i Olofström under den gångna helgen.

Bland annat misstänks en ung man, född 02, för att ha brutit mot vapenlagen. Detta efter att polis påträffat honom med en så kallad ”taser”, en form av elchocksvapen, vid 23-tiden under fredagskvällen. Ynglingens vårdnadshavare såväl som socialen kontaktades till följd av händelsen.

Annons

Samma kväll hittades även en borttappad kniv på en buss i anslutning till marknaden. Varför kniven fanns på bussen eller vem som äger den är för polisen okänt. Ärendet rubriceras som misstänkt brott mot knivlagen.

Efterföljande lördag drabbade två överförfriskade män, 40 respektive 25 år gamla, i luven på varandra. Den yngre av de två ska ha delat ut ett eller flera knytnävsslag i ansiktet på 40-åringen, utan några synliga skador som följd. 25-åringen är nu anmäld, misstänkt för misshandel.

Vid 20-tiden under lördagskvällen ska en pojke i 15-årsåldern ha tagit emot flera slag mot ansiktet, utdelade av en annan, några år yngre, pojke.

Oroligheterna fortsatte sedan i närheten av Holjebadet, där ett annat bråk ska ha utspelat sig runt 23-tiden. En 19-åring uppges ha överfallits av ett antal unga män, som ska ha gett sig på den unge mannen. Sparkar och slag orsakade smärta i ansikte, armar och ben på den drabbade. En 17-åring är misstänkt för misshandel i samband med händelsen. Vid samma plats och tid uppger även en 18-åring att han råkade utsattes för samma tilltag. En anmälan om misshandel är upprättad även i det sistnämnda fallet.

Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons