Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En sosseros till moderaten

Vid lunchtid på torget passade Miroslav Milurovic (S) på att överlämna en röd ros till Patrik Krupa (M). Detta som tack för att Patrik Krupa rutit i mot att höga kommunala tjänstemän tagit offentlig ställning i kommunalrådsstriden.
Olofström • Publicerad 5 juni 2019
Klockan är 12.15 på Nya torget och Patrik Krupa (M) och Miroslav Milurovic (S) förenas med ett handslag i ståndpunkten att tjänstemän inte offentligt ska ge enskilda politiker sitt stöd.
Klockan är 12.15 på Nya torget och Patrik Krupa (M) och Miroslav Milurovic (S) förenas med ett handslag i ståndpunkten att tjänstemän inte offentligt ska ge enskilda politiker sitt stöd.Foto: Lena Karlsson

– Den här rosen överlämnar jag som privatperson, inte som politiker eller socialnämndens ordförande, säger Miroslav Milurovic.

Med dessa ord syftar han på att både kommunchefen Iréne Robertsson och näringslivschefen Kjell Persson offentligt givit sitt stöd till Sara Rudolfsson som kommunalråd och hänvisat till att de gör det som privatpersoner.

Annons

Detta uppmärksammades av Patrik Krupa i måndags och för det vill Miroslav Milurovic tacka.

– Våra topptjänstemän är anställda efter deras sakkompetens. De är inte tillsatta för att sätta betyg på politiska insatser.

– Men om topptjänstemän anser att de kan agera som privatpersoner så anser jag att jag som politiker kan göra det också. Och det är som privatperson jag har bett Patrik Krupa att få överlämna den här rosen.

Är det här skämmigt Patrik Krupa, att ta emot en sosseros?

– Nej, jag ser det inte så. Det skär över partigränserna att vi anser att tjänstemännen ska hålla sig borta från politiken.

Lena KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons