Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dönamik lockade storpublik

Denna något kylslagna julikväll samlades drygt hundra personer intill bryggan vid Immelnsjön i Nyteboda. Där ligger Harry Martinsons forna hem på andra sidan vägen.
Nyteboda • Publicerad 3 juli 2019 • Uppdaterad 4 juli 2019
Publiken uppskattade spelningen vid författaren Harry Martinsons gamla hem.
Publiken uppskattade spelningen vid författaren Harry Martinsons gamla hem.Foto: Gunvor Åsäng

Publiken kom för att höra Dönabergarna, det populära bandet från bygden som glatt folk i många år med sin spontana spelglädje. De framför eget material blandat med folkmusik från Irland och Amerika, Willie Nelsons country och Neil Young.

Bandmedlemmen Ingemar Nilsson kallar det ”dönamik”! Och nog låter det dynamiskt när de spelar gitarr, banjo, basfiol, munspel och mandolin i allsköns blandning. De svenska låtarna framförs givetvis på den charmiga skånska dialekten. Inget kunde vara mer naturligt, liksom en och annan rolig historia.

Ingemar Nilsson, Anders Anton Påhlsson, Pelle Hansson, Mats Henning och Mauritz Bondesson är bandet Dönaberga.
Ingemar Nilsson, Anders Anton Påhlsson, Pelle Hansson, Mats Henning och Mauritz Bondesson är bandet Dönaberga.Foto: Gunvor Åsäng
Annons

Eva Svenssons son Sten Cederberg och hans hustru Julia Cederberg förlägger sin semester här och under tre kvällar bjuder de in till musik och sång. På så sätt kan mamma Evas mångåriga publik ännu en gång uppleva en kväll vid den vackra sjön, när solen dalar och knotten biter.

Med filtar om benen och värmande kaffe avnjöts kvällen och med tonerna ringande i öronen körde publiken hemåt, lyft av musiken och den genuina spelglädjen.

Gunvor ÅsängSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons