Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Öland

Diskussion om finaste lastbilen urartade – man blev biten i örat

Diskussionen om vem som tjänar mest pengar och har finast lastbil spårade ur när den ena mannen började kritisera en 29-årig mans släkting. Då smällde det. En rak höger i ansiktet.
Löttorp • Publicerad 15 december 2022 • Uppdaterad 16 december 2022
En diskussion om lastbilar och pengar spårade ur på lastbilsträffen i Löttorp. Här är brottsplatsen, men den misstänkte var inte kvar på platsen när polisen kom.
En diskussion om lastbilar och pengar spårade ur på lastbilsträffen i Löttorp. Här är brottsplatsen, men den misstänkte var inte kvar på platsen när polisen kom.Foto: Ur polisens förundersökning

En 29-årig man från Blekinge döms för misshandel efter att ha slagit, bitit och tagit strypgrepp på en annan man.

Det var under en lastbilsträff i Löttorp på norra Öland i september 2021 som två män började prata. Diskussionen handlade om vem som tjänar mest pengar och har finast lastbil. Och när en 29-årig man kritiserade den andre mannen och hans släktings lastbilsföretag blev bråket fysiskt.

Annons

Målsäganden har berättat att han fick en rak höger. 29-åringen ska ha slagit med knuten näve. En kompis till 29-åringen gick emellan och avstyrde sedan det första bråket.

Men efter ett tag kom 29-åringen tillbaka. Han hoppade på den andre mannen bakifrån, tog ett grepp med armen kring hans hals och drog ner honom på marken. Där bet han också i den andra mannens öra. Det finns vittnen som har sett det här.

Tingsrätten dömer 29-åringen för misshandel till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska även betala skadestånd på 5 000 kronor till den misshandlade mannen.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons