Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zumas son frias efter dödlig bilkrasch

Sydafrika • Publicerad 12 juli 2019
Duduzane Zuma, med pappan och expresidenten Jacob i bakgrunden, vid en korruptionsrättegång i maj. Arkivbild.
Duduzane Zuma, med pappan och expresidenten Jacob i bakgrunden, vid en korruptionsrättegång i maj. Arkivbild.Foto: Themba Hadebe/AP/TT

Duduzane Zuma, son till Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma, frias från anklagelser om vållande till annans död i anslutning till en bilkrasch 2014.

En kvinna miste livet när politikersonen en sen kväll körde in i en minibuss med sin Porsche. Själv har Duduzane Zuma hävdat att han förlorade kontrollen när hans bil fick vattenplaning. Ett försvar som rätten väljer att acceptera.

Annons

– Ingen del av den framlagda bevisningen har styrkt att det fanns någonting som någon i den åtalades position kunde ha gjort annorlunda, säger domaren Tebogo Thupaatlase.

Jacob Zuma hyllar det friande utslaget.

– Rätten värderade situationen korrekt och dess beslut gläder mig.

Expresidenten Jacob Zuma styrde Sydafrika fram till våren 2018 då han tvingades bort i kölvattnet av en omfattande mutskandal centrerad runt den mäktiga affärsfamiljen Gupta, som sonen Duduzane Zuma tidigare arbetat för.

Jacob Zuma, i dag 76 år, väntar fortfarande åtal för 16 fall av korruption.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons