Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Xi på Kremlbesök för att stärka banden

Ryssland/Kina • Publicerad 5 juni 2019
Kinas president Xi Jinping i tätt samspråk med Rysslands dito Vladimir Putin i Moskva.
Kinas president Xi Jinping i tätt samspråk med Rysslands dito Vladimir Putin i Moskva.Foto: Alexander Zemlianichenko/poolfoto via AP/TT

Kinas president Xi Jinping är på besök i Moskva och träffar Rysslands president Vladimir Putin. Banden länderna emellan är starkare än någonsin, meddelar Putin.

– Vår relation kommer bara bli bättre och bättre, säger Xi, som understryker att det finns en stor tillit mellan länderna.

Annons

Mötet sker mot en fond där Kina ligger i en alltjämt eskalerande handelsträta med USA.

Enligt Putins utrikespolitiske rådgivare Jurij Usjakov kommer de två världsledarna att skriva under en gemensam avsiktsförklaring om ett "globalt partnerskap och strategiskt samarbete, som går in i en ny era". Usjakov beskriver Kina som Rysslands allra viktigaste ekonomiska partnerland.

Kina tog även till sin så kallade pandadiplomati, då delegationen hade med sig presenter i form av två pandor som ska få bo på Moskvas zoo.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons