Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Wall Street stängde på minus

Ekonomi • Publicerad 14 juni 2019
Wall Street avslutade på minus. Arkivbild.
Wall Street avslutade på minus. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

USA-börsen sjönk på fredagen efter en handelsvecka som gått både upp och ner. Oron kring den upptrappade handelskonflikten med Kina fortsätter att hålla i sig.

Chiptillverkare, som får en stor del av sina intäkter från Kina, hade en tung dag på börsen. Advanced Micro Devices tappade 3,3 procent och Philadelphia Semiconductor index sjönk 2,4 procent.

Annons

Även den Singapore-baserade teknikkoncernen Broadcom hade en tung dag och rasade 5,6 procent efter besked om minskad efterfrågan,

Bättre gick det dock för jättar som Facebook som steg 2,1 procent.

Ett annat plus i protokollet var besked om att den amerikanska detaljhandeln ökade under maj månad, framför allt som en följd av att konsumenterna gjorde större inköp av elektronik och bilar.

Dow Jones industriindex stängde strax under nollan, medan S&P 500 tappade 0,2 procent. Nasdaqs kompositindex sjönk 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons