Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Varsel väntas på Skavsta flygplats

Ekonomi • Publicerad 10 februari 2020
Ryanair har haft sin nordiska bas på Skavsta utanför Nyköping, men har meddelat att basen mnu ska flyttas. Arkivbild.
Ryanair har haft sin nordiska bas på Skavsta utanför Nyköping, men har meddelat att basen mnu ska flyttas. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Facket är kallat till förhandling på onsdag – nu väntas ett varsel om personalneddragningar på Skavsta flygplats utanför Nyköping, vilket Södermanlands Nyheter var först att rapportera om.

– Jag är kallad till förhandling på onsdag eftermiddag på Skavsta. Jag tror att det gäller neddragningar på grund av att Ryanair flyttar sin bas, säger Kjell Arbestål, ombudsman för Transportarbetarförbundet i Sörmland.

Annons

Hans avdelning organiserar runt 140 flygplatskontrollanter, p-vakter och väktare. Därutöver finns lastare och annan flygrelaterad personal på flygplatsen som också tillhör Transportarbetarförbundet, men som hör till flygavdelningen. 35 av dem med visstidsanställningar kommer att få sluta, uppger Johan Einarsson, ombudsman på Transportarbetareförbundets flygavdelning.

– Jag vet inte om det lagts några ytterligare varsel. Men vi kan se att det kommer att bli väldigt svårt att driva flygplatsen utan de visstidsanställda, säger Johan Einarsson till TT.

Flygbolaget Ryanair meddelade i höstas att basen på Skavsta flygplats flyttas, och trafiken kommer att minskas kraftigt i och med att sommartidtabellen träder i kraft i slutet av mars.

TT har sökt flygplatsens ledning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons