Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uttryckte sig "olämpligt" – polis avstängd

Brott • Publicerad 12 juni 2019
En polis i region Väst har stängts av efter misstankar om att han misskött sitt arbete. Arkivbild.
En polis i region Väst har stängts av efter misstankar om att han misskött sitt arbete. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

En gränspolis i region Väst har stängts av efter misstankar om att han att bland annat uttryckt sig på ett "mycket olämpligt sätt" i samband med sin tjänsteutövning, uppger polisen.

– Det är ett ärende som kommit till vår kännedom om en enskild medarbetare som misskött sig och uppträtt på ett mycket olämpligt sätt, säger Emelie Kullmyr, chef för den operativa enheten i region Väst, till TT.

Annons

– Hans uppträdande har skadat vårt anseende och därför har vi valt att agera.

Polisen fick kännedom om fallet efter att mannen anmälts till Justitieombudsmannen (JO). Arbetsgivaren upprättade därefter även en polisanmälan och har stängt av polismannen i väntan på att utredningen ska bli klar.

– Jag kan inte gå in på några detaljer, eftersom det är ett personalärende med väldigt hög sekretess. Men vi tar det på största allvar, säger Emelie Kullmyr.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons