Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

USA: Stålproduktion hämmas av importerat stål

Ståltillverkare i USA hämmas av fabrikstillverkat konstruktionsstål från Kina och Mexiko, enligt en undersökning om utjämningstullar på utländskt stål.
USA:s skattemyndigheter vill därför ta betalt av företag som importerar sådant stål.
Ekonomi • Publicerad 9 juli 2019
USA hävdar att inhemska ståltillverkare hämmas av fabrikstillverkat konstruktionsstål från Kina och Mexiko. Här: loggan för företaget US Steel. Arkivbild.
USA hävdar att inhemska ståltillverkare hämmas av fabrikstillverkat konstruktionsstål från Kina och Mexiko. Här: loggan för företaget US Steel. Arkivbild.Foto: Gene J Puskar/AP/TT

Enligt Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har den preliminära amerikanska undersökningen ingen koppling till tidigare hot om tullar från amerikanskt håll. Den äventyrar heller inte det nordamerikanska handelsavtalet USMCA. Han meddelar även att han kommer att träffa amerikanska kabinettsledamöter för att diskutera saken.

Samtidigt lovar landets finansminister att försvara de mexikanska företagens intressen under den fortsatta utredningen.

Annons

USA:s handelsdepartement meddelar samtidigt att undersökningen visar att kanadensisk stålimport inte subventioneras orättvist.

Enligt siffror från USA:s handelsdepartement importerade USA fabrikstillverkat kanadensiskt konstruktionsstål för 722,5 miljoner dollar, kinesiskt för 897,5 miljoner dollar och mexikanskt för 622,4 miljoner dollar i fjol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons