Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tysk seger i derbyt – Fredricson trea

Falsterbos derby firade 50 år men Peder Fredricson fick inte fira andra raka segern.
I stället var André Thieme vassare än Steve Guerdat i omhoppningen och vann derbyt.
Fredricson slutade trea.
Ridsport • Publicerad 13 juli 2019
Tysken André Thieme klappar om Contadur efter segern i omhoppningen mot världsettan Steve Guerdat.
Tysken André Thieme klappar om Contadur efter segern i omhoppningen mot världsettan Steve Guerdat.Foto: Andreas Hillergren/TT

Ett nedslag direkt efter den branta nedförsbacken på Cute kostade Fredricson chansen att försvara titeln från förra året.

– Jag kom ned på ett dåligt sätt efter banken och hon fick inte riktigt chansen att hoppa hindret rent, säger Fredricson om hästen han haft i ett par månader och som tidigare reds av Robin Ingvarsson, säger Fredricson.

"Modig och försiktig"

Annons

Förra året vann Fredricson på Catch Me Not. I år sparar han den hästen till nästa veckas tävlingar i Aachen.

– Jag tyckte att hon var modig och försiktig. Det var en besvikelse att ett hinder ramlade, men jag är jättenöjd med henne, säger Fredricson.

Länge såg det ut som om ingen skulle klara banan felfritt, men som tolfte ekipage förde André Thieme elegant Contadur över samtliga hinder. Tysken knöt näven i en gest mot publiken. Någon längre stund som ledare och möjlig ensam felfri fick han inte.

Världsettan Steve Guerdat kan även rida derbyn.

Vann med en tiondel

Direkt efter Thieme såg schweizaren till att bli startfältets andra "nolla" med Evita och ordnade en rafflande omhoppning om titeln.

Där var tysken blott en tiondel snabbare än Guerdat.

Thieme är en erfaren derbyryttare. Han vann i Hamburg tidigare i år och har tidigare kommit tvåa i Falsterbo. Nu slog han både världsettan och världstvåan och flankerades av dem på presskonferensen.

– Det känns rätt bra, säger han och skrattar.

Guerdat hyllar derbyn

Guerdat ser gärna att det arrangeras mer derbyn. Schweizaren nobbar den penningstinna Global Champions Tour eftersom han betraktar den som en kommersialiserad förfulning av ridsporten. Derbyn ser han som mer äkta och naturligt än vanlig banhoppning.

– Det är mer njutbart för både ryttare och hästar med derbyn. Det är också mycket bra träning för hästarna. Den här typen av tävlingar är vår sports ursprung och det får vi inte glömma. Jag blir alltid lika glad när jag ser att en show innehåller ett derby, säger Guerdat.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons