Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två åtalas för dörrsprängning och utpressning

Brott • Publicerad 12 juni 2019
Skador på en entrédörr till ett flerfamiljshus i stadsdelen Heleneholm i Malmö efter att en pyroteknisk sats avfyrats i januari.
Skador på en entrédörr till ett flerfamiljshus i stadsdelen Heleneholm i Malmö efter att en pyroteknisk sats avfyrats i januari.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män åtalas för avfyrandet av en pyroteknisk sats utanför ett bostadshus i Malmö i januari. Enligt åklagaren var den kraftiga smällen utanför ett flerfamiljshus ett led i ett utpressningsförsök. Ingen människa kom till skada, men skadan på entrédörren kostade 42 000 kronor att åtgärda.

Männen ska ha krävt 200 000 kronor för en påstådd skuld från en av de boende i huset, skriver åklagaren i sin stämningsansökan. Några veckor före smällen hade pappan till den man som krävdes på pengar fått höra att sonen skulle "hamna mellan två vita lakan i en sjukhussäng", om han inte betalade. Någon vecka efter smällen vid flerfamiljshuset blev pappan uppringd och fick höra att han nu övertagit sonens skuld.

Annons

Männen åtalas i Malmö tingsrätt för försök till grov utpressning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons