Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tv-aktuella paret Zackari bryter mot lagen

Tv • Publicerad 5 april 2020
Brita och Kalle Zackari är aktuella i SVT:s nya serie "Hjälp, vi har köpt en bondgård".
Brita och Kalle Zackari är aktuella i SVT:s nya serie "Hjälp, vi har köpt en bondgård".Foto: Janne Danielsson/SVT

Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström är aktuella i SVT:s nya serie "Hjälp, vi har köpt en bondgård", där man får följa parets liv med höns och får och grönsaksodling. Men de är fortfarande skrivna i sitt radhus i Skarpnäck, trots att de flyttade till bondgården utanför Nynäshamn för ett år sedan, vilket Aftonbladet rapporterar om.

Nu har Medierna i P1 uppmärksammat att paret Zackari bryter mot folkbokföringslagen, som anger att man ska vara skriven på den fastighet där man anses vara bosatt. Om man bryter mot folkbokföringslagen riskerar man böter eller fängelse.

– Jag hade ingen aning om det. Vi har barnomsorgen kvar i Skarpnäck där vi har vårt radhus, och det är den enda anledningen till varför vi fortfarande är skrivna där. Men nu när vi har fått veta det här ska vi så klart ta tag i det, säger Kalle Zackari Wahlström till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons