Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tunisien vägrar ta emot båt med migranter

Tunisien • Publicerad 1 juni 2019
På bilden syns en begravningsplats i Zarzis för migranter som omkommit till havs. Arkivbild.
På bilden syns en begravningsplats i Zarzis för migranter som omkommit till havs. Arkivbild.Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT

Tunisien nekar ett egyptiskt bogserfartyg som hyser omkring 75 migranter att gå i hamn i staden Zarzis, enligt fartygets kapten.

Migranterna befann sig i sjönöd på internationellt vatten när bogserfartygets besättning tog dem ombord.

Annons

– Situationen är allvarlig, vi är nästan 100 personer och vi har endast mat och vatten för två dagar, säger kaptenen som vill vara anonym.

Den tunisiska människorättsorganisationen FTDES bekräftar att fartyget nekas gå i hamn. Enligt FTDES har regionens guvernör krävt stöd från regeringen innan han tar emot migranterna. Tunisiska myndigheter har inte kommenterat uppgifterna.

Under de senaste månaderna har fler migranter än vanligt kommit till regionen från Libyen.

Förra månaden drunknade omkring 60 migranter, mestadels från Bangladesh, utanför Tunisien sedan de försökt att ta sig från Libyen till EU.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons