Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tobias Theorell ny chef på Folkoperan

Opera • Publicerad 5 juni 2019
Tobias Theorell blir ny konstnärlig chef på Folkoperan. Arkivbild.
Tobias Theorell blir ny konstnärlig chef på Folkoperan. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Regissören och skådespelaren Tobias Theorell tar över som ny konstnärlig chef för Folkoperan i Stockholm. Theorell är just nu husregissör på Dramaten där han i höstas regisserade den hyllade uppsättningen av Eugène Ionescos "Stolarna". Men han har också gjort ett tiotal operauppsättningar på bland annat Norrlandsoperan, Kungliga Operan i Stockholm och Staatstheater Kassel. På Folkoperan satte han i fjol upp "Salieri vs Mozart".

"Detta är ett drömjobb för mig. Folkoperan har en unik position i Operasverige och jag är full av entusiasm att få vara med och utveckla den", säger han i ett pressmeddelande.

Theorell börjar i augusti 2020 och efterträder då Mellika Melouani Melani. Han kommer att jobba jämte Folkoperans vd, Monica Fredriksson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons