Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tillbaka till rötterna för "Lego star wars"

"Star wars"-legot får liv igen i den kommande titeln "The Skywalker saga".
Nio filmer ska klämmas in i ett spel.
Spel • Publicerad 13 juni 2019
Flera spelbara figurer kommer som vanligt att finnas med när TT Games sammanfattar nästan 15 år av "Lego star wars"-spel. Utvecklarna har slitit för att alla figurerna ska vara skojiga att spela som. Pressbild.Foto: WB Games/TT

"Lego star wars: The Skywalker saga" hamnade lite i skugga av större titlar när den presenterades under Microsofts presskonferens inför årets upplaga av spelmässan E3 i Los Angeles. I ett kort klipp visades några av de klassiska duellerna från filmerna upp, tolkat genom plastklossar och med många humoristiska inslag. Bland annat erbjuder Darth Vader i en vänlig gest Luke sin egen legohand efter att han kapat Lukes hand med ljussabeln.

Brittiska TT Games börjar få viss rutin på "Lego star wars"-spel efter fyra tidigare titlar, den första redan 2005. I och med att Skywalker-eran avslutas i vinter med episod 9, så tyckte utvecklarna att det var läge med ett bokslut.

Annons

– Det kommer att ha gått 15 år sedan vårt första "Star wars"-spel. Så vi tänkte, hur kan vi bäst uppmärksamma slutet på "Star wars"-eran? Valet föll på ett spel som innehåller alla filmer och alla planeter att utforska, säger James Burgon från TT Games, på telefon från E3.

"Byggd bit för bit"

Men det rör sig inte om någon ny version av tidigare titlar.

– Det är ett helt nytt spel, vi har byggt den bricka från bricka från grunden. Till och med "The force awakens"-spelet som vi gjorde är helt omgjort till det här spelet. Det är en helt ny Lego-upplevelse.

Även den kommande filmen "The Skywalker saga" kommer att finnas med i spelet. Men på frågan om vilken insyn TT Games har i den filmen skrattar Burgon bara avväpnande.

– Vi fokuserar främst på de första åtta filmerna för tillfället, säger han.

Med åtta filmer fanns det en hel del händelser att välja från under spånmötena när planerna för spelet började dras upp.

– Alla hade olika favoriter. Själv längtade jag efter slaget vid Hoth från "Rymdimperiet slår tillbaka", med AT-AT, snowspeeders och fällkablar. Det har varit lite bråk om var vi skulle börja.

Många planeter att besöka

De flesta av planeterna i "Star wars"-filmerna finns representerade.

– En av de bästa aspekterna är att du bokstavligen kan resa vart som helst. Du kan hoppa in i Millenniumfalken på Tatooine, starta i och flyga till en ny sektor och landa på en ny planet och utforska, säger James Burgon.

TT: Använder ni er av de riktiga Legomodellerna eller hittar ni på egna?

Annons

– Det är lite blandat. Vi kollar noga vilka byggsatser som finns. Millenniumfalken är exempelvis den riktiga modellen du kan köpa. När vi inte kan det så får vi bygga själva. Det finns ett bra exempel med en superstjärnkryssare, för att få skalan rätt var vi tvungna att skapa den. Skulle den byggas i lego på riktigt skulle den bli 100 meter lång. Den är massiv, du kan flyga in med Millenniumfalken in i dess hangar och landa där.

"Lego star wars: The Skywalker saga" släpps till pc och konsoler nästa år.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons