Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tidningen Gaffa begärd i konkurs

Medier • Publicerad 1 juli 2019

Musiktidningen Gaffa har begärts i konkurs av Skatteverket, sedan de dragits med skatteskulder en tid. I september förra året fick Gaffa sin F-skattesedel indragen då tidningen var skyldig Skatteverket 385 000 kronor i utebliven skatt, skriver . Nu har skulden sjunkit till 150 000 kronor, men Skatteverket har begärt att tidningen ska försättas i konkurs och tingsrätten har gått på Skatteverkets linje.

Gaffas vd Robert Borges säger till tidningen att man vill försöka avbryta konkursen och ta pengar från den danska utgåvans budget.

Annons

– Vi jobbar fortfarande på redaktionen. Det är en sån liten summa så det vore dumt att gå i konkurs över den, säger han till tidningen.

Enligt Borges vill bolaget Gaffa Holding AB fortsätta att ge ut tidningen och att allt beror på ett missförstånd mellan Skatteverket och Gaffa. Medievärlden har även pratat med konkursförvaltaren, som säger att man kommer att vänta på att en uppgörelse görs under kommande vecka, annars tänker man vidta åtgärder för att fortsätta med konkursen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons