Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tandläkarklinik använde rostiga verktyg

Vård och omsorg • Publicerad 11 juli 2019
En tandvårdsklinik i Kristianstad stoppas efter omfattande brister. Arkivbild.
En tandvårdsklinik i Kristianstad stoppas efter omfattande brister. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En tandläkarklinik i Kristianstad stoppas efter att det hittats rostiga verktyg som inte steriliserats, intorkad smuts och otillåtna läkemedel, rapporterar .

Det var i början av juni som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) genomförde en inspektion av en privat tandvårdsklinik. Totalt upptäcktes 24 olika brister som ansågs så pass allvarliga att IVO, med stöd av patientsäkerhetslagen, nu har beslutat att stoppa all behandling.

Annons

Bland annat ska det ha hittats synlig rost på flera av tandläkarinstrumenten samt kraftig slitage i lokaler och på teknisk apparatur, vilket gör det svårt att hålla en steril behandlingsmiljö. Det hittades även läkemedel med utgånget datum som inte är godkända i Sverige och smuts i skåp och lådor.

– IVO:s beslut kan överklagas men vi åtgärdar i stället och då kommer det att vara okej, säger klinikens ägare till tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons