1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Svenskarna bakom Buffalos nya seger

Buffalo fortsätter att övertyga i NHL-starten. Mot Montreal kom höstens tredje seger, och matchhjälten var svensk – Marcus Johansson.
Buffalos Marcus Johansson, Sam Reinhart och Jack Eichel firar Johanssons avgörande mål mot Montreal.
Foto: Jeffrey T Barnes/AP/TT

Helt omarkerad i vänstra tekningscirkeln fick Marcus Johansson pucken. Den svenske forwarden tvekade inte och bråkdelen av en sekund senare kunde Buffalo jubla över en ny seger.

Johanssons mål i förlängningen mot Montreal innebar 5–4 och det bottentippade laget har nu tre vinster på de första fyra matcherna. Johansson pekar på den positiva atmosfären som en delförklaring.

– Det har varit väldigt kul här redan sedan dag ett. Vi har ett ungt och piggt lag som verkligen vill spela hockey, säger han.

Nytt mål av Olofsson

Marcus Johansson var inte ensam svensk att utmärka i Buffalo. Rasmus Dahlin stod för två assist och Victor Olofsson fortsatte att göra succé. Den 24-årige forwarden inledde målskyttet i matchen, hans fjärde mål för säsongen, och det fjärde i powerplay.

Marcus Johansson berömmer sin landsman.

– Det är inte bara hårt, det är extremt välriktat och han vet när han ska avlossa det. Victor är verkligen en riktig målskytt, fortsätter han på samma sätt kommer det bli väldigt många fullträffar den här säsongen, säger Johansson.

"Lång säsong"

Buffalo, som inte har nått Stanley Cup-slutspelet sedan 2011, har inlett säsongen över förväntan. Men tränaren Ralph Krueger tonade ner allt prat om framgångar.

– Vi vet att vi är i början av en lång och tuff säsong. Så här dags på året är det viktigt att samla de poäng man kan. Svackorna kommer att komma, påpekade han där han höll tillbaka på hyllningarna till sitt eget lag och i stället berömde motståndarna.

– De kom ut starkt och vi måste bli bättre på att stå emot ett sådant motstånd. Vi måste lära oss att stå emot det. Men om vi måste lära oss av en seger så gör vi gärna det.

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länet.

Karlskrona

Upprörda invånare tog ställning för Folkets hus

Vill få svar på samlingslokalens framtid

Coronavirus

Region Blekinge: Ytterligare covidfall har konstaterats

Statistiken uppdaterad

Familj

Andrea Lysebring och Tobias Andersson

Andrea Lysebring och Tobias Andersson i Ronneby fick den 8 juli en dotter, Annabelle, som vägde 4022 g och var 51 cm.

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Sport

Karlskrona HK:s lagbygge 2020/2021

Så byggs Karlskronas trupp till nästa säsong