Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stubø ny husregissör på Det norske teatret

Den förre Dramatenchefen Eirik Stubø blir en av fyra husregissörer på Det norske teatret i Oslo.
Teater • Publicerad 5 juni 2019
Eirik Stubø blir husregissör för Det norske teatret. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tillsammans med Johannes Holmen Dahl, Kjersti Horn och Peer Perez Øian blir han återkommande regissör mellan 2021 och 2025.

Eirik Stubø gläds över uppdraget:

Annons

"Jag har goda minnen från teatern och har med nyfikenhet följt den positiva tillväxten man har upplevt de senaste åren. Det är en fantastisk ensemble, och en god och kreativ arbetsmiljö som jag nu blir del av", säger han i ett pressmeddelande.

Eirik Stubø tvingades tidigare i år lämna sitt uppdrag på Dramaten i efterspelet till SVT-dokumentären "Josefin Nilsson – älska mig för den jag är". I dokumentären, som väckte starka känslor, framgick det att en av teaterns medarbetare dömdes för misshandel av Josefin Nilsson i slutet av 1990-talet. Styrelsens vd Ulrika Årehed Kågström ansåg att teatern behövde "en omstart på områden som rör arbetsmiljö" och att det därför behövdes en ny vd.

Erika Josefsson/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons