Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Strålkastarljuset på "Doom" för Bethesda

Nästa generation spel lyste med sin frånvaro. Men spelbolaget Bethesda lyckades ändå klämma in en och annan nyhet under sin presskonferens i samband med spelmässan E3.
Mest fokus fick nya "Doom", som kommer i höst.
Spel • Publicerad 10 juni 2019
Det kommer bland annat att finnas banor i stadsmiljö i "Doom eternal" som kommer i höst. Pressbild.Foto: Bethesda/TT

Bethesda brände det mesta av krutet på förra årets E3, och årets presskonferens bjöd därför inte på särskilt mycket nytt. "Doom eternal" var i centrum, som utlovande blixtrande snabbhet med sedvanlig demonslakt.

En testversion av spelet kommer att finnas tillgänglig på mässgolvet när E3 officiellt slår upp portarna senare i veckan. Spelet släpps den 22 november till Xbox One, Playstation 4, Switch och pc.

"Fallout 76" lever vidare

Annons

Bethesda fortsätter att satsa på onlinespelet "Fallout 76", som var efterlängtat när det släpptes i november, men som fick stark kritik, bland annat för att det uppfattades som buggigt och ofärdigt.

Vid presskonferensen inför E3 i Los Angeles erkände Bethesda att kritiken till stor del varit befogad, men lovade bot och bättring. Nästa steg är "Wastelanders", ett tillägg där datorkontrollerade personer dyker upp igen. Spelarna kan interagera med dem, och välja olika dialogalternativ.

Nya spelläget "Nuclear winter" införs också, ett battle royale med upp till 52 spelare. Båda tilläggen är gratis för dem som äger "Fallout 76".

Spelutvecklaren Tango Gameworks, som tidigare gjort "The evil within" arbetar med sin nya titel "Ghostwire: Tokyo". Det rör sig om ett actionäventyr där människor försvinner spårlöst från staden, och bara efterlämnar klädhögar.

Franska Arkane, som ligger bakom smygarspelet "Dishonored", visade upp "Deathloop", där två lönnmördare ska ha ihjäl varandra.

Fantasyserien "Elder scrolls" tågar in med svärdkamp i mobilen i och med "Blade", som nu är släppt. En gratisversion kommer också att släppas till Switch.

Skralt med "Wolfenstein"-nyheter

Några direkta "Wolfenstein"-nyheter bjöds det inte på. Men Uppsalaföretagets Jerk Gustafsson var på plats på scenen för att berätta mer om tidigare presenterade titlar, som det kommande vr-spelet "Cyberpilot" där man som hackare tar kontroll över nazisternas mördarmaskiner i den alternativa historiebeskrivningen som blivit seriens signum.

Även en ny trailer för samarbetsspelet "Youngblood" visades upp. Spelet kommer den 26 juli.

– Det är en spelupplevelse som är större än något tidigare "Wolfenstein"-spel, sade Gustafsson, som utlovade fler vapen, fiender och uppgraderingar än tidigare.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons