Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stor sopbrand i Jönköping

Olycka • Publicerad 13 juli 2019
Det brinner på en återvinningscentral i Jönköping. Arkivbild.
Det brinner på en återvinningscentral i Jönköping. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det brinner på en återvinningscentral i centrala Jönköping. Ett släckningsarbete har pågått i flera timmar och rök sprider sig över staden.

Branden bröt ut vid 14-tiden och räddningstjänstens prognos är att ett eftersläckningsarbete kan ta vid kring klockan 21.

Annons

– Styrkor från fyra olika stationer är på plats och bekämpar den och försöker få ned röken, säger en ledningsoperatör vid Jönköpings räddningstjänst till TT.

Ett särskilt larm-sms har gått ut till personer som befinner sig i närheten av branden, om att de ska hålla sig inomhus och stänga fönster och ventilation.

Den drabbade återvinningscentralen ligger intill en större matvarubutik. Jönköpingsmedier rapporterar att hela butiksområdet, inklusive parkering, har utrymts då röken lagt sig över det.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons