Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stöldliga verkar härja på halländska gårdar

Brott • Publicerad 15 juni 2019
En stöldliga härjar på gårdar i Halland. Polisen efterlyser tips och iakttagelser från allmänheten. Arkivbild.
En stöldliga härjar på gårdar i Halland. Polisen efterlyser tips och iakttagelser från allmänheten. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inom loppet av två veckor har polisen i Halland fått in 22 anmälningar om inbrott och stölder på gårdar och lantbruk, .

– Det är siffror som vi inte brukar vara i närheten av, säger Anders Norberg, kommissarie vid polisens utredningssektion i Halland.

Annons

Merparten av inbrotten har skett på natten och det har bland annat stulits röjsågar, motorsågar, gräsklippare och stora mängder diesel från gårdarnas förråd och ekonomibyggnader.

Inbrotten har framför allt skett på gårdar i Hallands inland där Falkenbergs, Hyltes, och Halmstads kommuner gränsar till varandra.

Nu misstänker polisen att samma gärningspersoner ligger bakom den senaste tidens våg av inbrott, och troligtvis har ett större fordon använts vid stölderna. I nuläget finns ingen frihetsberövad för brotten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons