Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stenson delad fyra i Skottland

Golf • Publicerad 14 juli 2019
Henrik Stenson visar fin form inför British Open. Arkivbild.
Henrik Stenson visar fin form inför British Open. Arkivbild.Foto: Jane Barlow/AP/TT

Henrik Stenson visar fin form inför British Open i nästa vecka. Svensken avslutade starkt på Europatourtävlingen Scottish Open i North Berwick och blev delad fyra, tre slag bakom toppduon Benjamin Hébert, Frankrike, och Bernd Wiesberger, Österrike.

Stenson har haft birdiefest i Skottland och vore det inte för en otursam dubbelbogey på det 17:e hålet på tredje rundan i går kunde han haft med de allra främsta placeringarna att göra. British Open-vinnaren från 2016 radade upp hela tolv birdies på de två inledande rundorna (fyra på tredje) och följde upp det med fina fem birdies på sista rundan.

Annons

Totalt landade 43-åringen på 19 under par.

Där bakom hamnade övriga svenskar som tog sig till helgspelet på följande plats: Marcus Kinhult 48:a, Alexander Björk 62:a och Jens Dantorp 69:a.

British Open inleds på torsdag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons