Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spelregleringen sänker Schibsteds resultat

Ekonomi • Publicerad 16 juli 2019
Kristin Skogen Lund, vd för Schibsted. Arkivbild
Kristin Skogen Lund, vd för Schibsted. ArkivbildFoto: Pedersen, Terje

Norska mediekoncernen Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet, Blocket och Svenska Dagbladet, oroas av den nyligen införda spelregleringen som resulterar i lägre annonsintäkter.

Koncernens underliggande rörelseresultat för det andra kvartalet i år landade på 1,06 miljarder norska kronor, en gnutta över analytikernas förväntningar som låg på 1,02 miljarder enligt en Reutersenkät.

Annons

Intäkterna ökade 4 procent till 4,8 miljarder norska kronor, vilket inkluderar intäkter från det numera avknoppade annonsbolaget Adventica. Det var strax under analytikernas förväntningar på 4,9 miljarder kronor.

"Vår största utmaning är Aftonbladet då annonsintäkterna minskat kraftigt efter att spelregleringen resulterat i en kraftig tillbakagång för spelmarknaden och minskade annonsintäkter," säger Kristin Skogen Lund, vd för Schibsted.

Intäkterna för Aftonbladet föll 15 procent medan vinsten i stort sett halverades.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons