Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Solen sken på Skansens allsångskväll

I ett rasande tempo invigde den nu rutinerade programledaren Sanna Nielsen andra programmet av "Allsång på Skansen".
Tv • Publicerad 2 juli 2019
Sanna Nielsen leder "Allsång på Skansen" för fjärde året i rad.
Sanna Nielsen leder "Allsång på Skansen" för fjärde året i rad.Foto: Erik Simander/TT

Trots att ett ostadigt väder haft Stockholm i sitt grepp under större delen av tisdagen sken solen mellan molnen när "Allsång på Skansen" drog i gång. Först ut av artisterna var Laleh, som hemkommen från Los Angeles nyligen släppt ett album. Hon rev av två nya singlar, "Sand överallt" och "Svenska 2" samt hann med sin egen "Goliat" som allsångslåt.

Sanna utan nerver

Sanna Nielsen gör sin fjärde säsong som programledare och lotsade ett fullspäckat program mellan de olika punkterna.

Annons

90-årige veteranen Owe Thörnqvist slog kanske rekord i flest hits på kortast tid när han framförde ett medley av sina egna låtar. Sedan följde sångerskan Molly Hammar, som framförde sin singel "Words". Hon hade valt "Sakta vi gå genom stan" av Monica Zetterlund att sjunga tillsammans med publiken.

– Jag är uppvuxen i en jazzmusikerfamilj och med att vi har lyssnat på Monica. Pappa har faktiskt spelat med henne ett par gånger också, sade Molly Hammar och avslöjade att hennes pappa även satt med i publiken.

Comeback med krokodil

Ett kärt återseende blev det för tv-tittarna när Skansenakvariets chef Jonas Wahlström gjorde comeback i programmet. Han var i många år en återkommande gäst och synbart glad över att vara tillbaka.

– Det är så roligt att vara här igen. Sveriges bästa allsång, på Sveriges bästa ställe, Skansen och med Sveriges bästa allsångsledare. Ska jag gå nu?, sade han och fick sedan programledaren att pussa en ettårig kubansk krokodil.

Sanna Nielsen avslutade med en något oväntad allsång: Markoolios "Mera mål", där hon rappade verserna och publiken sjöng med i refrängen.

Rättad: I en första version påstods att det var säsongspremiär, men premiären var förra veckan.

Ann Edliden/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons