Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SOK får ny huvudsponsor i mångmiljonavtal

Olympiskt • Publicerad 1 juli 2019
Peter Reinebo. Arkivbild.
Peter Reinebo. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Sveriges olympiska kommitté (SOK) får en ny huvudsponsor i form av Svenska Spel. Parterna har tecknat ett sjuårigt avtal värt över 100 miljoner kronor.

"Svenska Spel har under en lång tid varit en viktig partner för svensk idrott. Avtalet ger Sveriges olympiska kommitté och våra OS-idrottare ännu bättre förutsättningar att långsiktigt nå konkurrenskraftiga resultat", säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, i ett pressmeddelande.

Annons

Avtalet, som börjar gälla på måndagen, sträcker sig till den 31 december 2026 och innebär bland annat en riktad satsning på SOK:s topp- och talangprogram.

"Som landets största idrottssponsor känns det spännande att inleda ett samarbete med SOK och våra OS-idrottare. Vi vill vara med och bidra till att svenska olympier blir ännu mer framgångsrika och vi kommer göra allt för att stötta med bästa tänkbara förutsättningar", säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef på Svenska Spel.

Samtidigt står det klart att Svenska Spel även inleder ett samarbete med svenska längdlandslaget, ett sjuårigt avtal värt drygt 80 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons