Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sjögren kan peta norska succéanfallaren

Norge körde över Nigeria i VM-premiären.
Trots det öppnar förbundskaptenen Martin Sjögren för ändringar i laguppställningen inför gruppspelets svåraste test: värdnationen Frankrike.
Fotboll • Publicerad 10 juni 2019
Norska anfallsstjärnan Lisa-Marie Utland, målskytt i premiärmatchen mot Nigeria, riskerar att petas i mötet med Frankrike.
Norska anfallsstjärnan Lisa-Marie Utland, målskytt i premiärmatchen mot Nigeria, riskerar att petas i mötet med Frankrike.Foto: Alessandra Tarantino

Norge fick en kalasstart i fotbolls-VM i lördags och vann enkelt mot Nigeria med 3–0.

Nästa match lär bli desto tuffare när Frankrike, som i sin tur utklassade Sydkorea med 4–0, står för motståndet på onsdag.

Annons

Nu öppnar förbundskapten Martin Sjögren för att ändra om i startuppställningen trots det fina öppningsresultatet i VM.

– Vi har känt till gruppspelsmotståndarna sedan december och vi har tydliga planer på hur vi ska genomföra respektive match, säger Sjögren till norska nyhetsbyrån NTB.

Svensken har tidigare sagt att det kan variera från match till match vilket position Wolfsburg-stjärnan Caroline Graham Hansen ska spela på. Under uppladdningen till VM har hon mest varit anfallare men mot Nigeria spelade hon på högerkanten – och enligt NTB kan hon vara tillbaka på topp mot Frankrike. I så fall sannolikt på bekostnad av Lisa-Marie Utland, som gjorde ett mål mot Nigeria.

– Det finns en stor möjlighet att ni får se en annan typ av uppställning, säger Sjögren.

Den förre Linköpingstränaren tillägger:

– Vi har ambitionen att det här mästerskapet ska bli långt för vår del och då behöver vi både kunna använda flera spelare och spela på olika sätt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons