Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Shakira i rätten för skattebrott

Nöje • Publicerad 6 juni 2019
Shakira. Arkivbild.
Shakira. Arkivbild.Foto: Greg Allen/AP/TT

Shakira har infunnit sig i spansk domstol där hon står åtalad för skattebrott. Den colombianska artisten anklagas för att ha låtit bli att betala nästan 154 miljoner kronor i skatt för inkomståren 2012–2014. Hon anlände under morgonen till rätten i Barcelona via ett parkeringshus för att undvika pressen, och kunde endast skymtas genom ett fönster.

Shakira flyttade officiellt till Spanien 2015, men misstänks för att ha tillbringat mer än 183 dagar per år där då hon varit tillsammans med FC Barcelona-spelaren Gerard Piqué sedan 2011, och för det måste hon betala skatt på alla sina inkomster. Stjärnan hävdar själv att hon varit på turné en stor del av tiden och varit folkbokförd på Bahamas.

Annons

Åtalet gäller även en New York-baserad advokat som ska ha hjälpt Shakira att starta flera företag i syfte att undvika skatt, enligt åklagaren.

Det är andra gången på kort tid Shakira tvingas infinna sig i spansk domstol. Nyligen stod hon anklagad i ett plagiatmål gällande hennes hit "La bicicleta", men hon friades helt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons