Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sexdömd lärare jobbar på skola – igen

Brott • Publicerad 5 juni 2019
Läraren åtalades i januari i år och dömdes i veckan till dagsböter för sexuella trakasserier av en elev i Mellansverige. Nu jobbar han i Blekinge. Arkivbild.
Läraren åtalades i januari i år och dömdes i veckan till dagsböter för sexuella trakasserier av en elev i Mellansverige. Nu jobbar han i Blekinge. Arkivbild.Foto: JESSICA GOW / TT

En lärare som lämnat sitt arbete i en tidigare mellansvensk kommun efter att ha misstänkts – och dömts – för att ha tafsat på en elev är tillbaka i skolans värld. Läraren åtalades i januari i år och dömdes i veckan till dagsböter för sexuella trakasserier av eleven. Sedan förra hösten arbetar han på flera olika skolor i Blekinge, rapporterar

Förvaltningschefen i den aktuella kommunen i Blekinge säger till SVT att det alltid görs kontroller vid anställningar. Domen har dock missats i det här fallet, eftersom den kommit efter att läraren sökte sin anställning.

– Det känns ju inte alls bra. Jag ser mycket allvarligt på detta och kommer att agera direkt, säger förvaltningschefen till SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons