Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Serner en av "filmvärldens främsta förnyare"

Film • Publicerad 7 juni 2019
Svenska filminstitutets vd Anna Serner uppmärksammas av The Wrap. Arkivbild.
Svenska filminstitutets vd Anna Serner uppmärksammas av The Wrap. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Svenska filminstitutets vd Anna Serner finns med på den amerikanska nöjessajten över filmvärldens främsta innovatörer 2019. Serner uppmärksammas för sitt arbete för ökad jämställdhet inom den svenska filmbranschen.

"Siffrorna visar att Hollywood än så länge bara har kommit med tomma ord när det gäller jämställdhet mellan könen i filmindustrin. Anna Serner vet allt om de siffrorna, och hon tycker att det är nonsens. Serner sticker ut i sin kamp för jämställdhet tack vare sitt handlingssätt utan struntprat", skriver The Wrap.

Bland övriga namn på listan finns skådepelaren och regissören Jordan Peele, Miranda Bryant, som ligger bakom dokumentären "Vi överlevde R Kelly" och Sara Clemens, som är chef på den populära strömningsplattformen Twitch.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons