Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rysk idrottare stängs av - efter tränarsamarbete

Friidrott • Publicerad 14 juni 2019
Avstängde tränaren Vladimir Kazarin, till höger i bild, tillsammans med 800-meterslöparen Maria Savinova som vann OS-guld på 800 meter i London 2012 – men senare blev av med medaljen efter att hon åkt fast för dopning.
Avstängde tränaren Vladimir Kazarin, till höger i bild, tillsammans med 800-meterslöparen Maria Savinova som vann OS-guld på 800 meter i London 2012 – men senare blev av med medaljen efter att hon åkt fast för dopning.Foto: Lee Jin-man/AP/TT

Den ryske 400-meterslöparen Artem Denmukhametov har stängs av tillfälligt av the Athletics Integrity Unit (AIU). Detta eftersom han har samarbetat med den livstidsavstängde tränaren Vladimir Kazarin.

Enligt antidopningsbyrån Wadas regler är det förbjudet att få någon form av hjälp gällande träning, strategi, kost eller medicin från tränare som är avstängda för dopningsbrott.

Annons

Kazarin stängdes av 2015 efter att det avslöjats att han gett utövare otillåtna prestationshöjande medel.

Efter avslöjandet om massdopning inom rysk friidrott 2015, har Wada stängt av alla ryska friidrottare från tävlan. Vissa ryska idrottare, som friats från misstankar av Internationella friidrottsförbundet (IAAF), får dock tävla under neutral flagg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons