Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ruiz oväntad ny boxningskung

Andy Ruiz har sensationellt detroniserat britten Anthony Joshua och är ny världsmästare i tungviktsboxning.
Boxning • Publicerad 2 juni 2019
Andy Ruiz slår ner Anthony Joshua i tredje ronden.
Andy Ruiz slår ner Anthony Joshua i tredje ronden.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

– Jag kan fortfarande inte fatta det. Jag måste nypa mig själv för att se om det är sant, sade Ruiz efter matchen i New York, enligt nyhetsbyrån AFP.

– Allt är möjligt. Kolla på mig, jag har precis skrivit historia, fortsatte han.

Annons

Joshua, som tog OS-guld i London 2012, slogs för att försvara sina världsmästarbälten i såväl IBF, WBA som WBO. Andy Ruiz gick in i ringen som en riktig underdog, rund om magen och huvudet kortare än sin rival.

Men Ruiz, 29 år och med över 30 segrar varav 22 på knockout i bagaget, såg orädd ut. Visserligen var han den förste av de två som åkte i backen, detta efter en vänsterkrok från Joshua i tredje ronden. Men Ruiz svarade med samma mynt och golvade sin motståndare senare i samma rond. Ruiz följde sedan upp med en rak höger och fick ner sin motståndare en andra gång.

Efter att ha blivit nedslagen även en tredje och en fjärde gång spottade Anthony Joshua ut munskyddet i sjunde ronden och domaren bröt matchen.

Ruiz korades till segrare på teknisk knockout och blev därmed historiens förste mexikansk-amerikanske tungviktsmästare.

– Jag tror att Mexiko har en mästare i varje viktklass och nu har vi en tungviktsmästare. Jag är så lycklig, sade Ruiz.

Från början var det tänkt att Anthony Joshua skulle möta den amerikanske boxaren Jarrell Miller. Men Miller åkte dit i ett dopningstest, varpå Andy Ruiz snabbinkallades som ersättare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons