Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rival om BoJo: Vad skulle Churchill ha sagt?

Ytterligare en aspirant till att efterträda Theresa May som ledare för det Konservativa partiet – och därmed sannolikt bli Storbritanniens nästa premiärminister – har lämnat startfältet. Därmed återstår sex kandidater.
Storbritannien • Publicerad 14 juni 2019
Den brittiske premiärministern Winston Churchill på en bild från 1930-talet. Arkivbild.
Den brittiske premiärministern Winston Churchill på en bild från 1930-talet. Arkivbild.Foto: AP/TT

På fredagen meddelade hälsominister Matt Hancock att han hoppar av listan.

Än så länge leder den tidigare utrikesministern Boris Johnson överlägset.

Annons

Men tvåan i gruppen, utrikesminister Jeremy Hunt, uttrycker oro över att Johnson – till vardags kallad BoJo – tenderar att undvika mediernas granskning. Hunt efterlyser också en debatt mellan de kvarvarande kandidaterna om brexit och vilka planer var och en av dem har för hur Storbritannien ska lämna EU.

Debatter ska hållas mellan de kvarvarande kandidaterna. Ännu på fredagsmorgonen hade Boris Johnson inte bekräftat om han tänkte delta i någon av dessa debatter. Först under eftermiddagen kom beskedet att han räknar med att delta i BBC:s debatt på tisdag.

– Vi kan bara ha en sådan debatt om toppkandidaten i denna valkampanj blir lite modigare när det gäller att möta medierna, delta i debatter och delta i tv-debatter, säger Jeremy Hunt till BBC Radio och hänvisar till den legendariske premiärministern Winston Churchill:

– Om du vill bli Storbritanniens premiärminister så måste du ge dig ut och tala för din sak. Vad skulle Churchill ha sagt om någon som ville bli premiärminister för Storbritannien gömde sig för medierna och undvek att delta i stora sammanhang?

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons