Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Rekordstor tv-satsning på svensk damhockey

Ishockey • Publicerad 3 juni 2019
SDHL-lagen Luleå (rött) och Linköping är två av lagen som kommer att få mer tv-tid framöver. Arkivbild.
SDHL-lagen Luleå (rött) och Linköping är två av lagen som kommer att få mer tv-tid framöver. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

SDHL, den svenska högsta ligan i ishockey för damer, skriver historia. Från och med nästa säsong kommer serien att få samtliga matcher tv-sända – som första damliga i världen.

"Detta är ett avtal som ger oss den långsiktiga grunden vi behöver för att popularisera sporten. Det ger oss kontinuitet, synlighet samt möjlighet till större intäkter – och förhoppningsvis innebär det att nu ännu fler upptäcker SDHL", säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef för SDHL, i ett pressmeddelande.

Annons

Avtalet sträcker sig över sex säsonger och innebär att minst 200 matcher kommer att tv-produceras varje säsong.

Beskedet tas emot med glädje.

– Det är jättebra för alla ungdomar att kunna se vilka stjärnor det finns, säger Fredrik Glader, huvudtränare i Luleå Hockey, till Sportbladet.

– Jag tycker också att det är ett bra sätt att komma ut och marknadsföra. Då kan man också få in fler sponsorer och stötta damhockeyn, fortsätter han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons