Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Qatar: Medlingsförsök mellan USA och Iran

Qatars utrikesminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani säger att hans land och flera andra har fört samtal med USA och Iran för att försöka sänka konfliktnivån mellan länderna.
Qatar • Publicerad 9 juni 2019
Qatars utrikesminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani. Arkivbild.
Qatars utrikesminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani. Arkivbild.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

– Vi anser att det vid någon punkt måste finnas ett engagemang – det kan inte fortsätta så här för alltid. Eftersom de inte är villiga att engagera sig i ytterligare nedtrappning borde de komma med idéer som öppnar dörrarna, säger ministern till reportrar under ett besök i London.

Han noterar samtidigt att varken Teheran eller Washington vill gå till krig.

Annons

Spänningarna har ökat sedan USA i fjol lämnade det internationella kärnenergiavtalet med Iran och därefter har infört nya ekonomiska sanktioner mot landet. USA har också skickat militära förstärkningar till Mellanöstern mot vad Washington beskriver som iranska hot mot amerikanska trupper och intressen.

Enligt Mohammed bin Abdulrahman al-Thani har också Japan, Oman och Irak varit inblandat i försöken att lugna ner läget.

– Det vi egentligen försöker göra är att överbrygga klyftan och skapa samtal mellan de två parterna eftersom en upptrappning inte kommer att gynna någon i regionen, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons