Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Primavera Sound får upplaga i Los Angeles

Musik • Publicerad 1 juni 2019
Robyn är en av de artister som uppträder på Primavera Sound i Barcelona i år. Arkivbild.
Robyn är en av de artister som uppträder på Primavera Sound i Barcelona i år. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Festivalen Primavera Sound, som äger rum i Barcelona denna helg, kommer att anordnas även i Los Angeles nästa år, skriver . I år äger dessutom miniversioner av festivalen rum i Porto i Portugal och Benidorm i Spanien.

– VI har funderat på Los Angeles i många år nu och firandet av vårt 20-årsjubileum känns som det perfekta tillfället att korsa Atlanten, sade arrangören Gabi Ruiz vid en presskonferens i Barcelona.

Annons

Primavera Sound hade 7 000 besökare sitt första år och är numera en av världens största festivaler. I fjol räknade man till omkring 200 000 besökare.

Det har varit ett uttalat mål för festivalen att minst 50 procent av akterna ska bestå av kvinnliga musiker, något man nu uppnått för första gången då bland andra Robyn, Miley Cyrus, Janelle Monáe och Carly Rae Jepsen spelar. Temat för årets Primavera Sound är "The new normal", som syftar till att inspirera fler festivaler att uppnå en jämn könsfördelning när det gäller artister.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons