Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenska VM-truppen möttes av gråtande barn

Den svenska VM-truppen har landat i Frankrike. Det första mottagandet kvalar nog in i kategorin fotbollsfeber.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2019
Unga supportrar ser på när landslaget gör sitt första träningspass i Frankrike.
Unga supportrar ser på när landslaget gör sitt första träningspass i Frankrike.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Alla spelare fanns med när Sverige tränade på fransk mark för första gången inför fotbolls-VM. Flera svenskor hade skade- och sjukdomsproblem under förra veckans förläger men på den första träningen i VM-landet, i Guichen utanför Rennes, körde alla spelare utom en för fullt. Olivia Schough, som missade VM-genrepet mot Sydkorea i fredags på grund av en stukning, är dock snart att räkna med igen.

– Hon hade inte tränat med boll så hon testades lite. Men allting gick väldigt bra vilket innebar att hon helt plötsligt var med och körde avslut. Så hon är med för fullt i morgon (torsdag), säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Välkomnades av borgmästaren

Annons

Att plötsligt ha alla sina spelare tillgängliga är både trevligt och lite otäckt, säger Gerhardsson.

– Det är ett bra utgångsläge naturligtvis men det kommer säkert inte att se ut så efter varje träning. Om vi har så här varje dag framöver nu så är det något skumt på gång,

Det svenska laget landade i Bretagne vid lunchtid på onsdagen och möttes av en välkomstceremoni på hotellet. Rennes borgmästare höll tal och en grupp barn bjöd på sång- och dansnummer. Men för några av barnen blev den svenska VM-truppen lite väl mycket att ta in.

– Det var riktigt härligt att se och barnen var så otroligt glada. Men det var nästan så att de grät så jag frågade på franska ”är ni ledsna?” Men de var bara så tagna av att det var första gången de träffade fotbollsspelare på det sättet. Det kändes lite annorlunda. Jag tänkte att de kanske tyckte att det var obekvämt, men det var bara glädjetårar, säger Linda Sembrant, som har tillbringat de senaste åren i franska Montpellier.

Inleder mot Chile

Bara några timmar senare mötte spelarna både regn, sol, regnbågar och en hel del åskådare på träningsplanen; åtminstone ett hundratal intresserade, främst unga pojkar och flickor, trotsade det snabbt skiftande vädret för att få en glimt av landslagsstjärnorna.

– Vi var förvånade att det var så mycket folk vid träningen, så det var kul att se. Nu längtar man till fredag och att alla matcher ska rulla igång, säger Linda Sembrant.

VM sparkar igång med Frankrike–Sydkorea på fredag, och Sverige spelar sin första match mot Chile på tisdag.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel motståndare till Frankrike i VM-premiären. Rätt är Sydkorea.–

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons