Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polis riskerar avsked – åtalad för dataintrång

Brott • Publicerad 9 april 2020
Polismannen är åtalad för åtta fall av dataintrång och dessutom brott mot tystnadsplikten. Om han döms ska han avskedas, enligt personalansvarsnämnden. Arkivbild.
Polismannen är åtalad för åtta fall av dataintrång och dessutom brott mot tystnadsplikten. Om han döms ska han avskedas, enligt personalansvarsnämnden. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

En skånsk polis riskerar avsked efter att ha blivit åtalad för dataintrång och brott mot tystnadsplikten.

Polismannen är misstänkt för att vid flera olika tillfällen ha gjort sökningar i polisens interna it-system som inte var motiverade utifrån hans arbetsuppgifter. Han är också misstänkt för att ha berättat för en person att denne inte var efterlyst, vilket åklagaren bedömer är ett brott mot tystnadsplikten.

Annons

Polisens personalansvarsnämnd skriver att polismannen ska avskedas om han döms för de brott han åtalats för, rapporterar P4 Kristianstad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons