Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Polen hotar med bojkott mot Ikea

Polen • Publicerad 1 juli 2019
Ikea hotas med bojkott i Polen efter att ha avskedat en medarbetare som skrivit hbtq-fientliga inlägg på företagets intranät. Arkivbild.
Ikea hotas med bojkott i Polen efter att ha avskedat en medarbetare som skrivit hbtq-fientliga inlägg på företagets intranät. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ikea riskerar att bojkottas i Polen efter att en anställd fått sparken för att ha skrivit hbtq-fientliga inlägg på företagets intranät. Landets justitieminister Zbigniew Ziobro har beordrat en grundlig utredning av det inträffade, rapporterar med hänvisning till nyhetsbyrån .

Inläggen ska ha gjorts i samband med att Ikea bjudit in till ett evenemang för stötta hbtq-rättigheter.

Annons

– Jag har anställts för att sälja möbler men jag är katolik och det här är inte mina värderingar, säger den avskedade mannen till den polska tv-kanalen TVP enligt Bloomberg.

Patryk Jaki, biträdande justitieminister, uppmanar till bojkott av företaget om utredningen visar att Ikea diskriminerar katoliker. Ikea bekräftar det inträffade och skriver i ett pressmeddelande att bolaget inte accepterar kränkande beteende i någon trosuppfattnings namn och att flera medarbetare ska ha blivit upprörda av mannens meddelanden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons